Het huis Ayala werd in 1860 opgericht in de gemeente Aÿ door Edmond de Ayala, een grote wijnliefhebber. Zijn broer, Fernand, vestigde zich in Londen waar hij een intieme vriend werd van de Prins van Wales, voor wie de millésime 1865 werd ontwikkeld met een zeer lage suikerdosering. Het huis Ayala werd zo de officiële leverancier van de Britse kroon. Deze millésime markeert het begin van een reeks van Nature-champagnes, zonder toevoeging van suiker. De stijl van Ayala rust vandaag op vijf pijlers: de pure expressie van de Chardonnay, de unieke diversiteit van de crus, de maatwerkassemblage, de reservewijnen en de lage dosering.
De prestigecuvée van het huis Ayala, La Perle d’Ayala, is een champagne die op kurk is gerijpt, puur, recht en licht fluweelachtig. Het drukt de persoonlijkheid van het huis uit: recht, slank, zonder enige zwaarte. Het huis Ayala biedt ook wijnen met een prachtige prijs/kwaliteitverhouding, met name de cuvée Brut Majeur, een fruitige champagne, juist gedoseerd en zonder zuur, maar met een lichte mineraliteit; of de cuvée Brut Nature, een zenuwachtige, gebeeldhouwde, zeer elegante champagne met een fruitige toets, waar geen gezoete likeur aan is toegevoegd.
🔢 Aantal beschikbare producten | 10 |
---|---|
🎨 Kleur | Rosé champagne, Witte champagne |
🍾 Formaat | Fles, Magnum |
↕️ Dosering | Brut champagne, Natuurlijke champagne |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Pinot meunier, Chardonnay |
📍 Terroirs | Montagne de reims, Côte des blancs, Cramant |
⭐ Vintage | Non-vintage champagne, Vintage 2013, Vintage 2016 |
📦 Verpakking | Champagne in een koffer, Champagne in een doos |
📏 Schaal | Grand cru, Premier cru |
💡 Soort champagne | Blanc de blancs |